Ξενώνας Σταύρος Νιάρχος

Ο Ξενώνας του ΠΓΝΙ ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 20 Φεβρουαρίου του 2000 με χρηατοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, βρίσκεται όπισθεν του Νοσοκομείου και εξυπηρετεί τους συνοδούς των ασθενών.

hostal1

Δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”

Ο ξενώνας «ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠ.ΝΙΑΡΧΟΣ» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι ένα κτίριο 2250 τετρ. μέτρων, δυναμικότητας 74 κλινών, που κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του. Προσφέρει ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον χαλάρωσης ενώ διαθέτει σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και πλυντήρια.

Διαμονή στον Ξενώνα

Ο Ξενώνας έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει τους συγγενείς των βαρέως πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΙ και που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν εύκολα στέγη για προσωρινή διαμονή και διανυκτέρευση. Γίνονται δεκτοί συνοδοί από μακρινές περιοχές ή περιοχές του Νομού Ιωαννίνων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλιώς, λόγω συγκοινωνίας ή άλλης αιτίας. Οι συνοδοί που μπορούν να διαμείβουν στον Ξενώνα είναι συγγενείς του νοσηλευόμενου ασθενούς μέχρι 2ου βαθμού και ο ή η σύζυγος.

Τις αιτήσεις (κλικ εδώ) για διαμονή στον Ξενώνα, οι συνοδοί μπορούν να την κατεβάσουν από το site του ΠΓΝΙ ή να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη από όπου προμηθεύονται και το σχετικό έντυπο .

Για κάθε ασθενή μόνο ένας συνοδός του μπορεί να παραμείνει στον Ξενώνα. Ο χρόνος παραμονής του συνοδού στον Ξενώνα καθορίζεται σε μια εβδομάδα από την εισαγωγή του ασθενή. Σε περίπτωση της παραμονής του πέραν των δέκα ημερών, θα πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση, η οποία θα αξιολογείται εκ νέου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Αξιολόγηση Αιτήσεων για Διαμονή στον Ξενώνα

Τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η αξιολόγηση για διαμονή στον Ξενώνα είναι:

Α)Η κλινική στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής
Καθορίζονται κατά προτεραιότητα τρεις ομάδες Κλινικών οι οποίες αντικατοπτρίζουν και τη βαρύτητα της ασθένειας.

 1. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι Κλινικές:
  • Καρδιοχειρουργική
  • ΜΕΘ
  • ΜΕΠΚ
  • Μονάδα πρoώρων
  • Νευροχειρουργική
  • Νευρολογική
  • Χειρουργική
  • Ορθοπεδική
   Προτεραιότητα έχουν οι συνοδοί των παιδιών και ύστερα των άλλων ασθενών.
 2. Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται οι Κλινικές.
  • Παιδιατρική
  • Ογκολογική / Ακτινοθεραπεία
  • Οι άλλες Κλινικές του χειρουργικού τομέα
 3. Στη τρίτη αμάδα περιλαμβάνονται όλες οι άλλες Κλινικές.

Β)Η απόσταση κατοικίας του συνοδού.
Δεκτοί γίνονται συνοδοί που η μόνιμη κατοικία τους απέχει περισσότερο από 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και δεν διατηρούν ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη οικία σε μικρότερες αποστάσεις από την παραπάνω.

Γ)Επίκληση ειδικών λόγων για παραμονή συνοδού στον Ξενώνα, οι οποίοι εξετάζονται.

Δ)Η συγγένεια του βαθμού συνοδού και ασθενή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 41284

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ για διαμονή στον Ξενώνα

Scroll to Top