Προμήθεια mini ακτινοσκοπικού μηχανήματος (mini C-ARM) για ορθοπεδική χειρουργική χρήση

mini1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ακόμα μια δωρεά προς τον Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου από την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της σύμπραξης δυνάμεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και της προσπάθειας που καταβάλλεται από το Νοσοκομείο μας για την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω δωρεών-χορηγιών από ιδιωτικές εταιρείες ή ΜΚΟ, εγκρίθηκε και ολοκληρώθηκε με την παραλαβή του, η προμήθεια ενός mini ακτινοσκοπικού μηχανήματος (mini C-ARM) για ορθοπεδική χειρουργική χρήση.

Το εν λόγω ψηφιακό mini C-ARM ορθοπεδικής αποτελεί μοναδική καινοτομία στην ορθοπεδική χειρουργική καθότι πρόκειται για μια εντελώς καινούργια τεχνολογική προσέγγιση στην χειρουργική των άκρων, επομένως αυτή η σημαντική δωρεά αναμένεται να αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα ορθοπεδικά χειρουργεία του ΠΓΝΙ.

Συγκεκριμένα, οι τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρει το εν λόγω μηχάνημα περιλαμβάνουν ενδεικτικά: καλύτερη ποιότητα ακτινοσκοπικής εικόνας με μικρότερη δόση ακτινοβολίας για ασθενή και χειρουργό, εργονομία, ευελιξία, άνεση χρήσης εντός χειρουργικής αίθουσας κλπ.

Το ψηφιακό mini C-ARM ορθοπεδικής, ανήκει στον Αμερικανικό κατασκευαστικό οίκο HOLOGIC τύπος InSightFD και η προμήθειά του κόστισε 50.000,00 €.

Η προμήθεια αποτελεί ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ που συστάθηκε από τους Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου, η οποία –εκτός των άλλων- πραγματοποιεί έργα υποδομών στο χώρο της Υγείας εκσυγχρονίζοντας και ανακαινίζοντας Κέντρα Υγείας και Νοσοκομειακές Εγκαταστάσεις.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της στην ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και να την συγχαρεί για το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνείδησης και αισθήματος αλληλεγγύης που επιδεικνύει με την σημαντική αυτή δωρεά προς τους πολίτες του τόπου μας.  

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

mini1    mini2 

 

Scroll to Top