Λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με χρήση νέου 4Κ λαπαροσκοπικού πύργου νέας γενιάς

lapar

Τις προηγούμενες μέρες  πραγματοποιήθηκαν από την Χειρουργική Κλινική οι δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με διεγχειρητική χορήγηση της χρωστικής πράσινου της ινδοκυανίνης (ICG), με τη βοήθεια του πρόσφατα αγορασθέντος 4Κ λαπαροσκοπικού πύργου νέας γενιάς, που διαθέτει κάμερα με τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας. Η χρωστική ICG όταν εκτεθεί στην ακτινοβολία του παραπάνω φάσματος φθορίζει, επιτρέποντας τη διεγχειρητική απεικόνιση κρίσιμων και ευαίσθητων ανατομικών δομών, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση του χειρουργού και την πραγματοποίηση επεμβάσεων με πολύ ασφαλή τρόπο.

Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή. Με τη βοήθεια της ICG χρωστικής έγινε διεγχειρητική φθορίζουσα χολαγγειογραφία, με ανάδειξη των εξωηπατικών χοληφόρων δομών, ενώ η δεύτερη επέμβαση αφορούσε σε λαπαροσκοπικά επιβοηθούμενη νεφρεκτομή (που είναι και η πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση στο Νοσοκομείο μας), όπου με τη χρησιμοποίηση της παραπάνω χρωστικής αναδείχθηκαν ευχερώς οι αγγειακές δομές του προς εξαίρεση νεφρού, διευκολύνοντας τα μέγιστα στην ασφαλή ολοκλήρωση της επέμβασης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει τα στελέχη της Χειρουργικής Κλινικής, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, και όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση των επεμβάσεων, η οποία είναι πάντα αρωγός τους για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στου Πολίτες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

lapar

Scroll to Top