Γραμμή υποστήριξης και Έρευνα προσωπικού του ΠΓΝΙ

pdf

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε με την επέλαση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας σε όσους εργάζονται στα νοσοκομεία αναφοράς, με άγνωστες, ακόμη, τις συνέπειες στον ψυχισμό των εργαζομένων και στην επαγγελματική τους εξουθένωση. Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει οργανώσει μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης του προσωπικού του Π.Γ.Ν.Ι. στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε, δίνοντας προτεραιότητα στο προσωπικό που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του Covid-19.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο: 694 55 21 344 και ώρες 09.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00 καθημερινά ή στέλνοντας μήνυμα στο email: psychiatry.pgni@gmail.com. Προτεραιότητα δίνεται στους εργαζόμενους στο Τ.Ε.Π., την Μ.Ε.Θ., την Παθολογική Κλινική/Λοιμωδών, την Πνευμονολογική Κλινική και στις άλλες Παθολογικές Κλινικές. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και στη συνέχεια εργαζόμενοι του Π.Γ.Ν.Ι. που νοιώθουν την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης για την κρίση. Οι συνεντεύξεις μπορούν να γίνονται και τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη (Skype, Viber).

 

Για την εκτίμηση των αναγκών, των επιπτώσεων της πανδημίας στον ψυχισμό των εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. και των παραμέτρων που σχετίζονται με την εξουθένωση και την ψυχική καταπόνηση του προσωπικού, η Ψυχιατρική Κλινική ξεκινά μια έρευνα (Έγκριση Επιστ. Επιτρ. 1/22-01-2020 [θ.26]) στην οποία καλείται όλο το προσωπικό του Π.Γ.Ν.Ι. να συμμετάσχει.

 

Η έρευνα είναι εθελοντική, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω αυτο-συμπληρούμενων ερωτηματολογίων και θα τηρηθεί αυστηρά η ανωνυμία όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα που θα συλλεχθούν, ενώ θα ακολουθούνται αυστηρά οι αρχές Ηθικής και Δεοντολογίας περί την έρευνα.

 

Παρακαλούμε θερμά όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας να διαθέσει 25 λεπτά από τον χρόνο του και να συμμετάσχει στην έρευνα, από την οποία ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα που θα μπορούσαν να κατευθύνουν τις πολιτικές υγείας σε περιόδους κρίσεων.

 

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα είτε στέλνοντας e-mail στο psychiatry.pgni@gmail.com, οπότε θα λάβετε στο e-mail σας έναν σύνδεσμο που θα σας οδηγεί στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, είτε απ’ ευθείας στον σύνδεσμο:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdazBb0XI9m-Rl5g1ZE9lgXDizaeSG415MAHiFxzI5zhnZIGQ/viewform?usp=sf_link

pdfΕνημέρωση για την έρευνα

pdfΕνημέρωση για γραμμή υποστήριξης

Scroll to Top