Εργασίες ανακαίνισης Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων

kp1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου εντός του χώρου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), με σκοπό την μετεγκατάσταση  του «Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων» γνωστό ως «Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο».

Τo  έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εργασίες Διαμόρφωσης Κτηρίου Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων» συνολικού προϋπολογισμού 660.310,46 €  έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, με το πέρας του οποίου το Κέντρο θα μετακομίσει στη νέα του στέγη προσφέροντας υπηρεσίες για την πολύπλευρη αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων που αφορούν στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων όπως επίσης υπηρεσίες υποστήριξης και καθοδήγησης των οικογενειών τους.

Από το συνολικό προϋπολογισμό τα 335.707,13 €, αφορούν σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, οι οποίες έχουν ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ, ενώ τα 324.603,33 € αφορούν σε παρεμβάσεις ανακαίνισης και αποκατάστασης του κτιρίου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Εργασίες ανακαίνισης και εσωτερικών διαρρυθμίσεων όπως επίσης εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου
  • Εργασίες θερμομονωτικής ενίσχυσης του κτηρίου (θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, αλλαγή κουφωμάτων, αντικατάσταση στέγης)
  • Εγκατάσταση ημικεντρικού συστήματος κλιματισμού, ηλιοθερμικού συστήματος και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης
  • Προσθήκη ανελκυστήρα ΑΜΕΑ

Η Διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ για πάνω από 15 χρόνια καλύπτει όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών όλων των ομάδων πληθυσμού ηλικίας μέχρις 18 ετών και παρέχει κλινικές και προληπτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης καθώς και εκπαιδευτικές, ερευνητικές και επιστημονικές υπηρεσίες.

Η γειτνίαση του κτηρίου του κέντρου με το κύριο συγκρότημα του νοσοκομείου θα συμβάλει στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ανάπτυξη πρόσθετων δράσεων όπως η Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική για την υποστήριξη εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική ή σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση του έργου και προσωπικά τον κ. Καχριμάνη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

 kp1   kp22    k3   
Scroll to Top