Ενημέρωση Πολιτών για τον COVID 19 – 30/3/2020 (2η)

uhilogo

uhilogo

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                           

Ιωάννινα 30-03-2020          

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από μέρους των ασθενών στην αναζήτηση βοήθειας στα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου μας με αναφερόμενη αιτία τον «φόβο» μετάδοσης του κορωναϊού αλλά και τον «φόβο» άρνησης εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό στην παρούσα πρωτόγνωρη κατάσταση.

Το ΠΓΝΙ οφείλει να ενημερώσει το κοινό και τους ασθενείς μας για τα παρακάτω:

  • Στο ΠΓΝΙ, έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία των Ιατρείων χρόνιων νοσημάτων (πρωινών και απογευματινών) μετά και από σχετική απόφαση της ΥΠΕ, με μοναδικό σκοπό να προφυλάξουμε τους ασθενείς μας από πιθανή μετάδοση του ιού.
  • Ωστόσο, ασθενείς που εμφανίζουν οποιαδήποτε συμπτωματολογία από το καρδιαγγειακό (είτε εμφανίζουν νέα συμπτώματα είτε παρουσιάζουν επιδείνωση συμπτωματολογίας χρόνιων νοσημάτων), θα πρέπει να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε να λάβουν οδηγίες για την περαιτέρω αντιμετώπισή τους.
  • Ασθενείς με ανησυχητική συμπτωματολογία (π.χ. πόνος στο στήθος, δύσπνοια, απώλεια αισθήσεων, αίσθημα έντονης αρρυθμίας) πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρό άμεσα, καθώς όποια καθυστέρηση, ιδίως αν αυτή είναι μεγάλη, μπορεί να αποβεί μοιραία για τoν ασθενή. Οι ασθενείς δεν πρέπει να φοβούνται να έρθουν στο νοσοκομείο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.
  • Τα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου μας είναι ανοικτά για κάθε ασθενή με οποιαδήποτε ανησυχητική συμπτωματολογία. Οι ασθενείς που προσέρχονται στα επείγοντα με ανησυχητική συμπτωματολογία δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα τους αρνηθεί η εξέταση.
  • Στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, η εκτίμηση και αντιμετώπιση των ασθενών που έρχονται με συμπτωματολογία ύποπτη για κορωναϊό, γίνεται σε διαφορετικό χώρο από όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού.
  • Παρά τη προσωρινή διακοπή των εξωτερικών ιατρείων μας, οι ασθενείς που παρακολουθούνται στα Τακτικά Καρδιολογικά Ιατρεία της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με ιατρούς της κλινικής μας από Δευτέρα έως Παρασκευή και 11πμ – 1μμ στο 2651099847 για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και αποστολή αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στα email της Β’ καρδιολογικής Κλινικής που είναι: heartfailure.uhi@gmail.com ή cathlab.uhi@gmail.com

 

Παραμένουμε στη διάθεση των ασθενών μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

 

Scroll to Top