Δελτίο Τύπου για ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα

akt1
 Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. , το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Νοσοκομείου μας, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν στην τοπική μας Κοινωνία την αναβάθμιση του ακτινολογικού μηχανήματος σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής.

 Το νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα Agfa DR600 προσφέρει στον πολίτη που θα αναζητήσει υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο μας ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο της Ψηφιακής Ακτινογραφίας.

 Ο Θάλαμος Ακτινογραφιών μετατρέπεται σε ένα ευέλικτο δωμάτιο με αυτοματοποιημένη ροή εργασίας και ο τεχνολόγος που θα πραγματοποιήσει την εξέταση θα μπορεί να πλέον να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον ασθενή, απ’ ότι στην προετοιμασία της εξέτασης. Το νέο σύστημα ενσωματώνει την τεχνολογία των «ψηφιακών (βηματικών) κινητήρων» δίνοντας την δυνατότητα εντός λίγων δευτερολέπτων να προγραμματιστεί με ακρίβεια η σωστή θέση για την ακτινοβόληση του εξεταζόμενου, ενώ παράλληλα η τοποθέτηση επιτυγχάνεται με μηδενική δύναμη (ZeroForce) γεγονός που επιτρέπει στο προσωπικό να εκτελεί όλες τις ακτινογραφίες χωρίς σωματική επιβάρυνση.

 Πλέον, δίνεται η δυνατότητα στο Νοσοκομείο μας να επιλέξει από μία γκάμα νέων λειτουργιών ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας Covid-19, καθώς και τις ιδιαιτερότητες που αυτή έχει δημιουργήσει.

 Τέλος, η εξέταση ολόσωμης Ακτινογραφίας για τον έλεγχο σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων – που κατά αποκλειστικότητα για την περιοχή μας πραγματοποιούσε το ΠΓΝΙ με την τεχνική FLFS («Full Leg Full Spine») έχει επίσης αναβαθμιστεί και πραγματοποιείται πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια και χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας για τον εξεταζόμενο.

 Η αναβάθμιση του σύγχρονου απεικονιστικού συστήματος ακτινογραφιών, εκφράζει την πάγια θέση της Διοίκησης για την συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αλλά και του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης και του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής για την ανάγκη βελτιωμένης ποιότητας εικόνας με μείωση της δόσης ακτινοβολίας στον ασθενή, αυτοματοποιημένης ροής εργασίας για αξιοπιστία στα αποτελέσματα και πλήρη εκμετάλλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στην βάση της Ιατρικής Απεικόνισης που είναι η Κλασική Ακτινολογία.

 

akt1 akt2
Scroll to Top