Θώρακος – καρδιάς

thorakos1

Η Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Θώρακος – Καρδίας του ΠΓΝΙ αναγνωρίστηκε ως κατάλληλη για άσκηση των ιατρών στην ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακος σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Υ7α/ΓΠ 100952/11/3-4-2012 απόφαση όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1029 τεύχος Β

Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου Τ.Κ. 45500
Τηλ: 26510-99683, Προϊσταμένη 99312  Fax: 26510-99676. e-mail: heart.surgery@uhi.gr

Η Κλινική έχει μία πλούσια ιστορία στα Ιωάννινα, αρχίζοντας από το 1998 όταν ξεκίνησε η λειτουργία της υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί 4.000 επεμβάσεις καρδιοχειρουργικής και περίπου 600 θωρακοχειρουργικής.

Σήμερα η κλινική διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σύγχρονες υλικές υποδομές πού της επιτρέπουν να συνεχίζει αυτή την παράδοση σε όλους τους τομείς των καρδιακών παθήσεων. Τα μέλη της ομάδας και οι αναισθησιολόγοι συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους καθώς και με άλλες ειδικότητες για την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών και την γρήγορη επανένταξή τους στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι οι ασθενείς χαίρουν της καλύτερης δυνατής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας πού προσαρμόζεται στις προσωπικές τους ανάγκες. Οι υπηρεσίες της κλινικής έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO 9001 από τον Νοέμβριο του 2005 επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών.

Η Χειρουργική Κλινική Καρδιάς και Θώρακα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έχει αναπτυχθεί σε 20 κλίνες στο τμήμα και σε 4 κλίνες στην εντατική παρακολούθηση.

thorakos1 thorakos2

Ο τομέας της Καρδιοχειρουργικής του ΠΠΓΝΙ προσφέρει δυνατότητες χειρουργικών επεμβάσεων τόσο για επίκτητες όσο και για συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων. Με την βοήθεια σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμό, οι καρδιοχειρουργοί προσφέρουν εξατομικευμένη και ανθρωποκεντρική φροντίδα στους ασθενείς, σε όλους τους τομείς της ειδικότητάς τους.

Ο Τομέας της Χειρουργικής Θώρακος

Ο Τομέας της Θωρακοχειρουργικής του ΠΠΓΝΙ προσφέρει χειρουργική φροντίδα υψηλής ποιότητας, με τη βοήθεια της ενδοσκοπικής τεχνολογίας (VATS), στους ασθενείς για την θεραπεία παθήσεων των πνευμόνων, παθήσεων του θωρακικού τοιχώματος και διαφράγματος, όγκων μεσοθωρακίου και παθήσεων του οισοφάγου.

Παρέχεται ένα ολοκληρωμένο φάσμα θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων, όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα των επεμβάσεων, καθιστώντας το ΠΠΓΝΙ ένα κέντρο αντιμετώπισης πολύπλοκων θωρακικών προβλημάτων και των επιπλοκών που μπορεί να παρουσιαστούν από άλλες χειρουργικές διαδικασίες.

Η κλινική καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Θεσσαλίας. Το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αποτελείται από τους:

Σταύρος Συμινελάκης, Καθηγητής – Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.
Σωκράτης Σισμανίδης,  Επιμελητής Β΄Καρδιοχειρουργός
Χρήστος Τουρμούσογλου, Επιμελητής Β’ Καρδιοχειρουργός
Γεώργιος Γραμματικός, Επικ. Επιμελητής Β΄Καρδιοχειρουργός
Χρήστος Μπάλλας, Επικ. Επιμελητής Β΄ Καρδιολόγος
Ξενοφών Σακελλαρίου, Καρδιολόγος
Παναγιώτης Ντάμπος, Επιμελητής Γεν. Ιατρικής
Anagnostopoulos Drosos SIMINELAKISnew
Κων/νος Αναγνωστόπουλος

1988-2002

Γεώργιος Δρόσος

2002-2006

Σταύρος Συμινελάκης

2006-2011,  2020-

 

Iδιαίτερης σημασίας για την άρτια λειτουργία της Καρδιο-Θωρακικής Κλινικής είναι η καθημερινή συμβολή του εξειδικευμένου και έμπειρου Νοσηλευτικού προσωπικού της .

Η Κλινική προσγφέρει δυνατότητα πλήρους εκπαίδευσης(4 χρόνια). Υπάρχουν 4 κενές θέσεις ειδικευομένων ιατρών.

Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο

Το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο λειτουργεί κάθε Παρασκευή 11:00- 12:30, όπου γίνονται αλλαγές τραυμάτων, μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών με πρωτόκολλο για διάστημα 2 ετών μετά το χειρουργείο και εξέταση νέων ασθενών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510-99683, 99684, 99728

Η Κλινική Χειρουργικής Καρδιάς-Θώρακα, στα πλαίσια του σταθερού προσανατολισμού της για προσφορά επιστημονικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, εξελίσσεται και προσφέρει αξιόπιστο έργο, χάρη στην άοκνη προσπάθεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και την υποστήριξή της από την Καρδιολογική κλινική, τη Μ.Ε.Θ, το Αναισθησιολογικό  Τμήμα και τέλος τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Scroll to Top