Ασθενής 30 ετών, μοτοσικλετιστής σώθηκε λόγω της έγκαιρης διακομιδής και παρέμβασης της Αγγειοχειρουργικής ομάδας του ΠΓΝΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασθενής 30 ετών, μοτοσικλετιστής σώθηκε λόγω της έγκαιρης διακομιδής και παρέμβασης της Αγγειοχειρουργικής ομάδας του ΠΓΝΙ.

Ειδικότερα, ο νεαρός μοτοσικλετιστής είχε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Πάτρας. Μετά από νοσηλεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ημικωματώδη κατάσταση και αιμοδυναμική αστάθεια λόγω τραυματικής ρήξης ισθμού θωρακικής αορτής. Ο ασθενής άμεσα εισήχθη στο χειρουργείο όπου έλαβε την ενδεδειγμένη χειρουργική θεραπεία της ενδαγγειακής αποκατάστασης με χρήση ενδοαυλικού ενδονάρθηκα. Η απόλυτα επιτυχημένη παρέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για την ζωή του ασθενούς. Η κατάσταση του εξελίσσεται ομαλά με σημαντική καθημερινή βελτίωση.

Η ενδαγγειακή αντιμετώπιση των παθήσεων της αορτής (πχ. ανεύρυσμα, διαχωρισμός, ρήξη) αντιμετωπίζονται στο ΠΓΝΙ με απόλυτη επιτυχία από την Αγγειοχειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου.

Η επέμβαση  πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς Επιμελητές κκ Δ. Χατζή, Γ. Καραολάνη και Ε. Αλεξίου καθώς και από τους ειδικευόμενους της χειρουργικής κλινικής κκ Ν. Μπέκα, Α. Βασιλείου. Παράλληλα η μετεγχειρητική νοσηλεία και φροντίδα του ασθενούς έγινε στην Α΄ Χειρουργική κλινική υπό την εποπτεία της προϊσταμένης κ. Ο. Μανούρη.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει την Αγγειοχειρουργική Κλινική για τη άριστη  διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

Scroll to Top