Αποχαιρετιστήρια Επιστολή πρώην Διοικητή ΠΓΝΙ

Φίλες  &  Φίλοι,

 Η πρόσφατη εκλογή μου ως Περιφερειακού Συμβούλου και η Τιμητική Επιλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, να μου αναθέσει καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, με οδήγησαν με βαθύτατη συγκίνηση και ύστερα από πολλή σκέψη,  να λάβω τη δύσκολη απόφαση και να παραιτηθώ από τη θέση του Διοικητή του ΠΓΝΙ.

Η θητεία μου στο ΠΓΝΙ συνέπεσε με  πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία όλων εμάς που εργαστήκαμε στους υγειονομικούς χώρους, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, δίχως αυτό να είναι υπερβολή. Αν γύριζα όμως το χρόνο πίσω, πάλι αυτό θα έπραττα. Θα υπηρετούσα το ΠΓΝΙ, με κάθε κόστος.

Οι αναμνήσεις των κοινών αγώνων -με το προσωπικό, τους Αναπληρωτές Διοικητές μου και τα Μέλη του Δ.Σ του ΠΓΝΙ- οι δυσκολίες αλλά και οι χαρές, είναι όντως ανεξίτηλες, δεν σβήνουν, δεν ξεθωριάζουν, και κάνουν την απόφαση μου παραπάνω από δύσκολη. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που υπηρέτησα, οι οποίοι αποτελούν αναντίρρητα, τους στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες, προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κο Ιωάννη Καρβέλη, καθώς και τους εν ενεργεία, αλλά και πρώην διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας,  για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

 Πολύτιμοι αρωγοί στην όλη προσπάθειά μας, να πάμε το νοσοκομείο μας ένα βήμα μπροστά, ήταν αναμφίβολα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κος Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κος Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και ο αείμνηστος Μωυσής Ελισάφ, πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων, μαζί με τους Βουλευτές Ηπείρου και τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να τους ευχαριστήσω δημοσίως, γιατί όποτε ζητήσαμε τη συνδρομή τους για το Νοσοκομείο, μάς προσέφεραν την «ηχηρή» βοήθεια τους, «σιωπηλά» και δίχως τυμπανοκρουσίες.

 Το έργο μας όμως, όλα αυτά τα χρόνια, οι ενέργειες μας, οι προσπάθειες μας, προβλήθηκαν με αντικειμενικότητα από τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ και σημεία που έχρηζαν διορθωτικών παρεμβάσεων επισημαίνονταν πάντα χωρίς υπερβολές και στη πραγματική διάστασή τους. Τους ευχαριστώ θερμά και η παρουσία τους ήταν αναμφίβολα πολύτιμη.  

 Οι παραπάνω αναφορές  και οι ευχαριστίες μου,  δηλώνουν ότι η «συνεργασία» και η «διαλειτουργικότητα» όλων των φορέων της κοινωνίας μας και των συνανθρώπων μας, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και προσδίδει «Αξία» σ’ ό,τι πράττουμε.

 Θέλω να ελπίζω ότι η παρουσία μου στο ΠΓΝΙ άφησε ένα «θετικό αποτύπωμα» στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, αλλά πρωτίστως θέλω να ελπίζω ότι  άφησε –περισσότερο- πιο «θετικό αντίκτυπο» στις συνειδήσεις του προσωπικού του ΠΓΝΙ, που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στους πολίτες των περιοχών υγειονομικής μας  ευθύνης.

 Τέλος, εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στον καλό φίλο και συνεργάτη μου, Αναπληρωτή Διοικητή Κωνσταντίνο Ντιναλέξη.

Φιλικά,

Νίκος Κατσακιώρης

Scroll to Top