Πρόγραμμα και Δραστηριότητες

6

Το Πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού

Ενδεικτικό πρόγραμμα απασχόλησης για τα βρεφικά τμήματα:

07:00 π.μ. – 09:00 π.μ. Προσέλευση βρεφών, ελεύθερη απασχόληση στις παιδαγωγικές γωνίες με την παρουσία και την ενθάρρυνση των παιδαγωγών.
Προετοιμασία – Πρωινό
Ικανοποίηση ατομικών αναγκών
Ατομικά προγράμματα για την κοινωνική, συναισθηματική, νοηματική και σωματική τους ανάπτυξη και υποβοήθηση της κατάστασης αυτονομίας
Ρυθμική και μουσικοκινητική αγωγή
Δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πλαστελίνη, ζυμάρι κλπ
Ανάπαυση
Παιχνίδι στην αυλή ή ελεύθερη απασχόληση στην τάξη
Προετοιμασία, φαγητό
12:30 μ.μ. – 15:45 μ.μ. Ατομική Υγιεινή, ακρόαση παραμυθιού, μουσικής, τραγουδιού. Παιχνίδι και ελεύθερη απασχόληση στις παιδαγωγικές γωνιές. Σταδιακή αναχώρηση των βρεφών.

6

Ενδεικτικό πρόγραμμα απασχόλησης για τα προνηπιακά τμήματα:

07:00 π.μ. – 09:00 π.μ. Προσέλευση παιδιών, ενθάρρυνση των παιδαγωγών για ενσωμάτωση σε ομάδες παιχνιδιού ή απασχόληση στις παιδαγωγικές γωνίες δραστηριοτήτων. Απασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων και αντίληψης.
Προετοιμασία – Πρωινό
Προγραμματισμός για συζήτηση των παιδαγωγών με τα παιδιά για τις δραστηριότητες της ημέρας. Αναφορά στην ημέρα, τον μήνα την εποχή. Ανάλυση ελεύθερου ή καθορισμένου θέματος. Μουσικοκινητικές και ρυθμικές ασκήσεις και παιχνίδια. Ασκήσεις και παιχνίδια για την κατάκτηση εννοιών όπως του χώρου, του χρόνου του σώματος κλπ.
Παράλληλα ή μεμονωμένα εργαστήρια ζωγραφικής, κολλητικής, πηλοπλαστικής, χαρτοκοπτικής, κηπουρικής, μαγειρικής κλπ.
Παιχνίδι στην παιδική χαρά της αυλής, ή ελεύθερη απασχόληση στην τάξη
Προετοιμασία, φαγητό
Ατομική υγειηνή, τακτοποίηση της τάξης και της τραπεζαρίας
12:30 μ.μ. – 15:45 μ.μ. Δραστηριότηες όπως θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, δραματοποίηση, παραμύθι κλπ. Ελεύθερη απασχόληση στις γωνιές . Σταδιακή αναχώρηση των νηπίων.

1  4 
Scroll to Top